Конституционният съд е престъпна институция, която сама определя правомощията си, и си прави каквото си иска

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Конституционният съд е престъпна институция, която сама определя правомощията си, и си прави каквото си иска, просто защото никой не контролира Конституционния съд. Ето какво пише в Конституцията за актовете му.
Чл. 151.

 

(2) Решенията на Конституционния съд се обнародват в „Държавен вестник“ в 15-дневен срок от приемането им. Решението влиза в сила три дни след обнародването му. Актът, обявен за противоконституционен, не се прилага от деня на влизането на решението в сила.

Кога, и защо, КС реши, че актовете му влизат в сила със задна дата, и уволнява министри, чийто мандат отдавна е изтекъл…?

Това не е първият случай, в който КС надвишава властта си. Преди време – за да спаси Никола Филчев, той ограничи възможността на НС да променя Конституцията. Напълно неконституционно.

По-преди пък отмени правото на неизбежна отбрана, за да запази интересите на престъпниците, плащащи редовно на Съдебната власт.

Също в нарушение на Конституцията, КС гарантира гигантски пенсии на съдиите в КС, като отмени за тях тавана.

Изобщо, това е една вредоносна институция, която се вози на държавни лимузини, плащаме и огромни пари, а тя е просто последната инстанция на мафията – ако нищо друго по пътя не се справи, накрая КС се изказва и спасява бандитите.

Кирил Петков пръв удари няколко от ключовите сектори на ГЕРБ и ДПС, и за това заслужава само уважение… 

Добри Божилов, писател

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар