Консултации на „Дондуков“ 2: Наглеците от ГЕРБ се обидиха на Радев – не ги поздравил, че са първа политическа сила

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Искри прехвърчаха още в първите минути на консултацията между коалиция ГЕРБ-СДС и президента Румен Радев.

 

„Необходими са оперативни и отговорни действия по съставяне на кабинет и от Народното събрание зависи това да бъде извършено бързо и отговорно“, каза Радев в началните си думи към представителите на ГЕРБ – Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев.

„Усложнената среда за сигурността, пандемията, икономическата и социалната криза, внасянето на ефективен план за възстановяване и устойчивост на в срок, изискват ясна отговорност и оперативно управление. В същото време правителството е в оставка, а премиерът е в отпуск. Но отговорността за управлението на България тегне върху това правителство по силата на Конституцията, докато премиерът и министрите не предадат ключовете на следващото правителство“, каза Радев, намеквайки за очевидната липса на премиера в оставка Бойко Борисов.

„Готови сме със състав за Министерски съвет, който съгласно процедурата и след проведените консултации, очакваме първо на нас да връчите мандат, като партията победител. Очаквахме поне да ни поздравите, г-н президент“, каза Десислава Атанасова в отговор.

„Да, правилно отбелязвате, още не е отминала здравната пандемия. Предстоят икономически и здравни предизвикателства. И ние, осъзнавайки отговорността, която носим, още непосредствено след изборите уведомихме обществото, че сме готови да излъчим състав“, каза Атанасова.

Тя допълни, че ГЕРБ са готови на всички конфигурации – да бъдат в опозиция, в управлението, както и за служебен кабинет и предсрочни избори.

„Били сме в подобна ситуация, не ни е страх – нито от проверки и ревизии, нито от служебен кабинет“, допълни Атанасова.

Тя добави колко е важно да се търси баланс в отношенията, за да се намерят правилните решения за България.

В отговор Радев каза, че няма как да бъде архитект на бъдещи коалиции, но институцията предоставя форма за диалог.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар