Контращабът атакува: Много е хубаво да се правят разходки, добре е за имунитета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много е хубаво да се правят разходки, добре е за имунитета. Въпросът е да се правят така, че да не се разнася вирусът.

Това каза в сутрешния блок на Нова Тв вирусологът проф. Радка Аргирова, която е и член на Медицинския съвет към Министерския съвет.

Така тя влезе в директна конфронтация с Щаба на генерал Мутафчийски, който призова да ограничим тотално излизането си от вкъщи.

Мисля, че пикът ще дойде в първите дни на месец май. Така ми се струва по това с какъв темп се развива епидемията у нас, заяви тя.

На бързите тестове трябва да се доверяваме с уговорката за интерпретация. Те могат да се използват масово, но когато има образувани антитела, коментира още проф. Аргирова. Тя обясни, че за да си направи тялото антителата и тестът да може да ги отчете се нужни 6-7 дни от заразяването.

Алгоритъмът за масовия скрининг вече е написан, в компютъра ми е, каза още тя за идеята на Медицинския съвет да се направи масов скрининг за коронавирус. Подчерта, че от много неща зависи дали 1 млн. теста ще стигнат, тъй като е важно в какъв момент се тества човекът – преди да се е заразил или след това.

Нямам данни за действието на нурофена. В нашия медицински експертен съвет има фармаколог – проф. Георги Момеков, който също така се занимава и с подготвяне на алгоритъм за лечение, защото не всяко е еднакво. Имаме пациенти с леки и по-тежки симптоми. Все още не мога да кажа за хлороквина, но доколкото става ясно от публикациите, става въпрос за не толкова добър ефект, продължи тя. Обясни, че изработването на ваксина може да отнеме повече от година, защото тя трябва да премине през редица тестове и този период е много дълъг, като за обикновените ваксини трае 3 години.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар