Контрера от ВМРО избухна: Върнете ветото за членството на Северна Македония в ЕС! Стига сме мълчали на тези, които обиждат България публично и преследват българите в Македония! 

Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Парламентът трябва да се събере извънредно и да приеме декларация в защита на българите от другата страна на границата!

С протестна акция, подкрепена от камион с камъни, от ВМРО внесоха писмо до МС, а поводът е новоизбраният президент на Република Северна Македония, която откровено проповядва антибългарски и антиевропейски възгледи. Абсолютно недопустимо е и поведението на лидера на първата партия в Северна Македония – Мицкоски.

„След произвеждането на изборите за парламент и президент на Р Северна Македония и формиране на политическото представителство след тях станахме свидетели на публични изяви на лидери на най-голямата политическа парламентарна формация, както и на новоизбрания президент, които са в разрез с всякакви нормални разбирания за добросъседство. Провокативният и предизвикателен език спрямо България и българските институции е недопустим. Р Северна Македония е кандидат за член в ЕС, а не България.

В Скопие дойдоха на власт антибългарски и антиевропейски сили. Тези хора не спазват нито един международен договор.

Ние от ВМРО смятаме, че българската реакция трябва да бъде остра, безкомпромисна и само и единствено в защита на правата на българите в Македония. Затова от ВМРО призоваваме Министерски съвет и Народното събрание да върнат ветото над Северна Македония!

„Настояваме на свое заседание Министерски съвет на Р България да вземе решение, с което да препотвърди или приеме отново Рамкова позиция относно разширяване на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония от 09.10.2019 г.

В писмото си те призовават и парламентът да реагира и да защити българите в РСМ.

Настояваме Народното събрание да се събере извънредно, за да приеме Декларация във връзка с разширяването на Европейския съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония съгласно текста от 10.10.2019 г.“.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар