Конфликта в Украйна колективният Запад се надява на стратегическо поражение за Русия, което ще разклати геополитическата позиция на страната за десетилетия

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Акценти от интервюто с външния министър на Русия Сергей Лавров:

▪️В конфликта в Украйна колективният Запад се надява на стратегическо поражение за Русия, което ще разклати геополитическата позиция на страната за десетилетия.

▪️Доставките на западно оръжие за украинската армия вероятно ще се извършват съвместно с чуждестранни бойни екипажи.

▪️Колкото повече оръжия с голям обсег бъдат доставени на ВСУ, толкова по-далеч ще трябва да бъдат преместени от руската територия.

Колкото повече оръжия с голям обсег доставя Западът на режима в Киев, толкова по-далеч те ще трябва да бъдат отдалечи от руските територии. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Ако сега се стремим да преместим артилерията на украинските въоръжени сили на разстояние, което няма да представлява заплаха за нашите територии, то колкото повече далекобойни оръжия се доставят на режима в Киев, толкова по-далеч ще трябва да бъдат преместени далеч от териториите, които са част от страната ни, уточни министърът.

▪️Русия, както и преди, не отказва преговори за Украйна. Руската федерация иска бърз край на конфликта, но е важен крайният резултат от СВО. В същото време е на лице ескалация на конфликта от страна на Запада.

Според външния министър на Русия ескалацията на конфликта расте като снежна топка. Всичко започна с доставките на някакви каски за украинската армия, после се появи леко стрелково оръжие, сега вече упорито се говорих за самолети, допълни Лавров.

▪️Германските власти, които обещават да не изпращат самолети в Украйна, се славят с променливата си позиция.

Германският канцлер Олаф Шолц се кълне, че това никога няма да се случи, но Шолц е известен и със способността си да променя позицията си доста бързо, поясни първият дипломат на Русия. „Освен това той далеч не е сам там. Той каза, че НАТО никога няма да се бие срещу Русия, а неговият министър на външните работи Аналена Бърбок заяви: ние вече воюваме срещу Русия и всички го правим заедно, посочи ощe Лавров.

▪️За следващата гореща точка в постсъветското пространство Западът готви Молдова, чиито власти са готови на всичко. 

Лавров посочи Молдова като страна, която може да „тръгне по пътя на Украйна“. – във видеото

▪️ Полша има болезнена история, не по-малко болезнени амбиции, които показват, че част от елита, както и преди, издигат експанзионистки планове.

▪️Грузинското правителство в своята политика се ръководи от националните интереси, въпреки че западните страни се опитват да направят от Грузия дразнител за Руската федерация.

▪️Съединените щати лишиха Европейския съюз от неговата независимост.

▪️Виктория Нуланд, радваща се на експлозиите на „Северните потоци“, всъщност потвърди участието на САЩ в атентата.

▪️Отношенията между Русия и Китай са на най-високо ниво, нямат ограничения, нямат предели.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар