Копейкин на тежка дрога: Ще иска затваряне на границите за граждани от „свръхваксинирани концлагери“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Днес Възраждане ще поиска от правителството да затвори границите на България за гражданите на ковид-гетата Франция, Нидерландия, Великобритания и други подобни свръхваксинирани концлагери. Изключение ще се прави само за български граждани, които желаят да се евакуират от тези заразни гета и да се приберат на сигурно място в Родината“. Това написа в своя публикация във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ и депутат в 47-то Народно събрание Костадин Костадинов.
„Само че статистиката в момента показва съвсем различно нещо – при нас случаите намаляват всеки ден, докато в Западна Европа, където повече от 80% са ваксинирани, грипът отново избухва“ – с това основание Костадинов аргументира думите си за „ковид гетата“.

Официалната статистика на Единния информационен портал наистина показва нещо съвсем различно в последно време. На седмична база процентът на положителните тестове вече тръгна нагоре, макар и засега с малко. При всяка една от досегашните вълни обаче ръстът в началото беше малък и когато вече достатъчно хора бяха заразени, почвахме да чупим рекорди, защото по-големия брой заразени съумяваше да зарази още повече хора.

Освен това – отчетът за 19.12.21 показва 2,91% положителни тестове (456 от 15 637), докато отчетът за 26.12.21 показва двойно увеличение – 5,42% (838 от 15 453 теста). Заради празниците статистиката със сигурност е изкривена – тестовете са по-малко, отколкото в официално работни дни и какво точно става ще се види със сигурност в началото на 2022 година. Показателно обаче е, че вече повече хора влизат в болница на дневна база, отколкото биват изписвани – актуалните данни от последния към 29.12.21 отчет ТУК! Съвсем отделен въпрос е и, че когато се касае до Европа, досега всеки нов вариант на коронавируса тръгваше от Великобритания и докато стигне до България минаваше малко време. Великобритания е един от най-големите транспортни хъбове в света и там се преплитат много транспортни връзки, което вдига неимоверно риска при разнасяне на каквато и да е зараза. За разлика от Великобритания, България далеч не е толкова голям транспортен хъб.

В публикация от вчера, 28 декември, Костадинов казва и друго: „(…) 12 януари ми се струва добра дата за началото на нашето възмездие над престъпниците„. Той го пише с оглед на цитирана статистика колко от тестваните в училище ученици са с положителни тестове за коронавирус. Костадинов не уточнява кой е предоставил данните, вероятно те са от МОН.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар