Копринка Червенкова: Допуснахме много случайници в политиката. 34 г. след 10.11 се завръща и цензурата

Копринка Червенкова: Допуснахме много случайници в политиката. 34 г. след 10.11 се завръща и цензурата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През тези 34 години наблюдавахме и избирахме случайни фигури, изказа мнение пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

„10 ноември празник ли е или не? Празник е идея за бъдеще. На 10 ноември 1989 г. идея за бъдеще имаше у повечето хора. Сега видимо идеята за бъдеще са я попилели някъде, загубили са я по пътя. Толкова хора си занулиха биографиите, изчегъртаха ги, изчистиха ги, за да започнат на чисто. И какво се получи? Това, че те занулиха биографията си допусна до управлението на държавата случайници. От вчера си мисля колко случайни хора са управлявали тази държава в тези 34 години. /…/ Това са едни съвършено случайни хора, които отнякъде се явяват и понеже ни обещават разни работи, ние им вярваме„, обясни тя.

По думите й Бойко Борисов е едно от най-големите разочарования на голяма част от хората, както и едно от „най-големите недоразумения в този наш преход“.

Според журналиста 34 години след 10 ноември се завръща и цензурата:

За съжаление, това също е една от илюзиите, която имахме на 10 ноември. Демокрация. Каква демокрация? Думата демокрация изчезна. Няма я. Сега се говори за прозрачност. Каква прозрачност? Не съм щастлива днес, макар че съм посрещнала този ден със страшно много надежди и идеи за много добро бъдеще„.

Ако нещо се е променило в тази държава, то се е променило въпреки управлението й, категорична бе Копринка Червенкова.

Нищо от това, което си представяхме, че ще се случи, не се случи. Не си дадохме труда да избираме хора, които са качествени. Не, случайници, самодейци…“, каза в заключение тя.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар