Корабът потъва! Дори Жоро тръбата призна: Борисов си отива!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това коментира тази сутрин пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Има ли ГЕРБ без Борисов е въпрос, който следващите години няма да намери отговор, защото това, което премиерът даде като заявка, е че няма да е министър-председател и ще се занимава с партията – той и до ден днешен се занимава с партията и няма промяна в това отношение“, поясни анализаторът.

И продължи: „Дали има ГЕРБ без Борисов – със сигурност ще има ГЕРБ без Борисов някой ден, когато Борисов престане да се занимава с политика и нивото със сигурност няма да е сравнимо с това, което имаме като „републиканци“, въпреки че няма база за сравнение между нивото в ГЕРБ и в „републиканците“, добави Харизанов.

Той посочи, че решенията на министър-председателя в голяма степен са политически. „Така е по-целия свят. А патентът да се обикаля между хората, със сигурност не е на Борисов. В това няма нищо нередно, да обикаля, да е между хората, да взема решения в ход“, смята политологът.

Във връзка с изказването на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на партийна сбирка в Лом преди дни Георги Харизанов коментира:

„Това е вътрешнопартийна сбирка и това е надъхване на партийния апарат. Това не е нейно изявление в качеството ѝ на председател на парламента, не бих използвал тези теми като атака към който и да било политически противник“.

На въпрос как ще приключат взаимоотношенията между премиер и президент Георги Харизанов отговори:

„Румен Радев за износ е много хубав, но този, който тук си ползваме, очевидно ще продължи докрай линията на тотална конфронтация, а по мое мнение все още може да се долови от отделни реплики на министър-председателя, че той живее с идеята, че може да има диалог, може да има форма на сътрудничество.“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар