Корейски интернет доставчик съди Netflix заради популярността на сериала Squid Game

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Южнокорейският интернет доставчик SK Broadband съди Netflix заради свръхвисокия трафик, който услугата генерира в мрежата му. В страната законодателните органи вече се обявиха срещу стрийминг услугите, които не плащат нищо на доставчиците, въпреки че генерират сериозен трафик в мрежите им. Съдът в Сеул също е казал, че е разумно Netflix да компенсира интернет компаниите, предава Reuters. 

Поводът всъщност са суперпопулярни заглавия в Netflix, включително корейският сериал Squid Game, който в момента бележи сериозни успехи не само в Южна Корея, но и на много други пазари и е най-гледаното предложение в каталога на стрийминг услугата. В България също.

Според скорошно изявление на ръководството на Netflix антиутопията Squid Game е напът да се превърне в най-гледаното съдържание в платформата изобщо.

Заради това, а и други нашумели заглавия, Netflix е вторият най-голям генератор на интернет трафик в Южна Корея след YouTube на Google. Тези две компании обаче са единствените, които не плащат такси на операторите, каквито Amazon, Apple, Facebook и други вече отделят от приходите си, твърди SK Broadband. 

Само за 2020 г. Netflix дължи такси за използването на мрежата на SK Broadband в размер на 27.2 милиарда вона, или около $22.9 милиона, се казва в документи на съда. 

Звучи нелепо, но Южна Корея действително може да принуди Netflix да плаща за това, че предлага съдържание, което се консумира през мрежите на интернет доставчиците. Следващата стъпка вероятно би било таксуване на продуцента и екипа зад тези филми. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар