Корнелия: Имаме конкретни решения по важни въпроси, трябва мярка срещу скока на цените – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Една от основните причини да се срещнем е несигурносттта около бюджета за следващата година“, това заяви Димитър Манолов, председател на КТ „Подкрепа“ малко след началото на срещата между синдиката и БСП.

„Обсъдихме проблемите в енергетиката и най-вече тези в мини ТЕЦ „Марица-Изток“. След два дни предстои протест на хората, които работят там, а подписката събра над 100 000 подписа, не знам точно колко“, уточни той.

„Ние предприехме редица срещи с браншове, синдикатии и организации за намиране на решения по отношение на належащите проблеми. Знаем ги кои са, но не е нужно само да ги назоваваме“, каза от своя страна председателят на „БСП за България“ Корнелия Нинова.

„Готвим се за конкретни решения по конкретни въпроси, когато влезем в Народното събрание. Притеснява ни, че то ще се конфигурира в края на ноември и ще е трудно да се подготви бюджета за 2022 г.“, допълни тя.

„Другото, което е важно е да има план за първите 100 дни какво трябва да предприеме парламента в едно евентуално бъдещо правителство“, каза още Нинова.

„Ние имаме своите идеи, но искаме да ги обсъдим с браншовите организации и работодателите. Цените в момента са основния проблем. Тези на енергоносителите и след това всичко останало“, допълни председателят на левицата.

„Трябва да поставим въпроса за реална мярка за намаляване на цените, свързана с ДДС-то на енергоносителите, намаляване на ДДС върху храните „от малката кошница“, а третото е ангажирането на държавата за осигуряване на 200 киловата/ч енергия за социално слаби семейства“, каза Нинова.

„В бюджета за догодина да бъде изграден енергиен фонд, който да се използва за помощ към икономиката и бизнеса, така и към хората“, е другото предложение на БСП.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар