Корнелия и БСП изхвърлят Кирил Добрев от партията им…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Яростният опонент на соцлидера Корнелия Нинова – Кирил Добрев, може и да изхвърчи от редиците на левицата. Няколко сигнала от партийни структури са подадени срещу него.

Твърди се, че решението за евентуалното отстраняване на Добрев ще се вземе на неприсъствен пленум, пише news.bg.

Протоколното решение е от 21 декември 2021 година, а гласуването ще стане по електронната поща.

Уточнява се, че „другаря Кирил Добрев е уведомен с изрично писмо“. Поискано му е до началото и по време на провеждане на неприсъственото заседание на НС на БСП да изрази становище по мотивите, което е форма за неговото лично участие в обсъждането на партийното му положение и дейност. Това се счита за изпълнение на изискването на чл.10, т.8 от Устава на БСП.

Мотиви за предложението за мярката на партийно въздействие „изключване“ са: открито противопоставяне на решенията на НС на БСП и създаване на организация за тяхното проваляне, множество медийни изяви, използване за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП, подготовка и лично участие в недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията и внушават липсата на организационно-политическо единство, използване на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси, подпомагане на изграждането на структури на нови политически субекти.

В документите, с които се предлага изключването на Кирил Добрев, се посочват конкретни негови участия в медиите, както и факта за организиране на протестни акции както пред сградата на партията на „Позитано“ 20, така и на ежегодния партиен топ форум на Бузлуджа.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар