Нинова

Корнелия: Не вярвайте на Борисов, криза няма! Българите при мен живеят по-добре, всичко им е наред

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фактите опровергават всички твърдения за срив в икономиката и фалит на индустрията в България. Опровергават и лъжите на Борисов за успешното управление на ГЕРБ. Индустрията работи и промишлеността произвежда повече сега, отколкото при управлението на ГЕРБ.

Националният статистически институт отчете, че през месец май 2022 г. промишленото производство нараства с 20.2% спрямо същия месец на 2021 г., като най-голям дял в това увеличение отбелязва добивната с 18.5% и преработващата промишленост с 21%, както и производството на основни метали.

Те отчитат съществен ръст и спрямо предишния месец април 2022 г., съответно с 13%, 1.6% и 8.9%. През май търговията на дребно расте с 5%. Даже строителството показва ръст, като строителната продукция от гражданско, инженерно и сградно строителство бележи покачване с 5.8% през май спрямо май 2021 г.

Знам, че сега от ГЕРБ ще кажат: “Но 2021 г. имаше ковид“. Да, но и през първите месеци на 2022 г. имаше, освен ковид и енергийна криза, инфлация, война. Изводът е един – въпреки поредицата кризи, пред които бяхме изправени, нашето правителство осигури икономически растеж и ръст в индустрията, което означава и повече работни места.

Това се случи по две причини: мерките, предприети от кабинета в подкрепа на предприятията и работниците и усилията на работодателските организации и синдикатите. Ето защо е важно да не хвърляме страната в хаос и да има политическа стабилност. Тя е необходима, за да продължи икономическия растеж и сигурност за семействата.

От профила във фейсбук на Корнелия Нинова

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар