Корнелия Нинова: И аз съм имала заплахи за живота, три пъти отказах охрана

Корнелия Нинова: И аз съм имала заплахи за живота, три пъти отказах охрана

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Никога не съм ползвала кола на НСО или такава на парламента, въпреки че председателите на групи имат това право. Така разбирам нещата. Аз съм имала случай, в който един екстремист ми пращаше SMS-и със заплахи. Тогава междуведомствената комисия ми предложи охрана, но отказах”. Това заяви в студиото на “Офанзива с Любо Огнянов” председателят на БСП Корнелия Нинова.

“Имах и втори случай, при който малко необяснимо ми се случиха две катастрофи една след друга. Тогава пак отказах охрана от НСО. Третият път е, когато бях вицепремиер. Спомням си, че дори шефът на НСО дойде в кабинета ми, но пак отказах. Не се правя на герой, но така разбирам нещата. Смятам, че това са излишно дадени пари”, подчерта лидерът на левицата.

Коментарът на Нинова бе по повод днешното признание на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че ходи с охрана, тъй като получил заплаха за живота си.

Нинова обясни защо БСП е против текстовете в Истанбулската конвенция, които не засягат насилието. “Не подкрепяме текстовете за социален пол, различен от биологичния”, подчерта политическият лидер. Тя подчерта, че евродепутатите на БСП ще бъдат в социалистическото европейско семейство в лицето на ПЕС.

Корнелия Нинова е категорична, е влизането на РС Македония в Европейския съюз би било както в техен, така и в плюс на целия регион, но подчерта, че за целта съседите ни трябва да изпълнят условията.

По повод войната в Украйна председателят на БСП обясни, че трябва да се търси мирно споразумение. “В него участие трябва да вземат както двете воюващи страни, така и великите сили, включително ЕС”, твърди Нинова.

Тя сравни напускането на партия от страна на Мая Манолова, Елена Йончева, Ваня Григорова и редица други политици с кесонната болест. “Когато вземеш някого, изстреляш го в политиката, той се види в телевизора, решава, че е велик, че може без теб, че не иска да свети с отразена светлина. През политическия ми опит минаха много хора, които така си повярваха и приключиха. Най-страшното нещо в политиката е да си повярваш”, коментира лидерът на БСП.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар