Корнелия Нинова: Когато и да подаде оставка Данаил Кирилов, все ще е късно – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проектът за нова Конституция е меко казано непрофесионален и той е политически абсурден, това каза в Кюстендил лидерът на БСП Корнелия Нинова, която тази вечер се срещна с актива на социалистите от района преди партийния вот по избор на лидер на 12 септември.
Според нея необходимите 120 гласа, за да стартират дебатите за проекта за нова Конституция, не са сигурни.
А проектът за нова Конституция е политически абсурден “защото се заличава социалната, правовата, демократичната държава. Ние сме свидетели на това как последните 10 г. де факто бяха заличени от действията на Борисов и на правителството. Но сега те искат да ги заличат и де юре от Конституцията. Това за нас е абсурд. Въпреки всички слухове и интриги и внушения към БСП заявявам категорично, че ние няма да участваме в преговорите и няма да дадем своите подписи”, коментира лидерката на БСП и посочи, че други партии в НС са непоследователни в действията си.
За оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов Нинова каза:
“Нямаме мотиви за оставката на Данаил Кирилов, макар че когато и да я даде ще е все късно. Имаме много основания отдавна да имаме бележки към работата му. Не знаем дали причината е проектът за Конституция или нещо друго”. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар