Корнелия Нинова: Най-големият грях на Борисов в политиката е, че обещава, а после не изпълнява

България, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борисов има неуважение към институциите. Той има много международни изяви, което е добре, но българският парламент получава известия за неговите позиции от чуждите медии. Какво е поел Борисов като ангажимент за България, някой знае ли?“

Ние предлагаме мажоритарна листа и пропорционална листа, като човек има право да гласува само мажоритарно. Това заяви пред Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На въпроса защо чак сега от БСП са поискали Бузлуджа, лидерът на БСП отговори: „Защото се руши историята, паметниците на България, не само Бузлуджа. Сега, защото съм председател на партията и мога да взимам решения. Има три възможности: наем, право на ползване или търг. Ние ще върнем отговор на министър-председателя, че може да го вземем за 10 години, няма да участваме в търг“, заяви тя и допълни, че ако държавата им даде право на ползване, първата им работа е да спрат разрухата.

„Не искаме това да се вижда в никой паметник на България. Ще съберем  екип от архитекти, освен този, който го е строил, от цял свят се обадиха хора. Защото гледат на този паметник като шедьовър. Ще поискаме дарителска компания, има и една млада българска архитектка от Германия, която може да кандидатства с проект“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП внесе яснота и около проекта за телевизия, който имат от БСП. „Това е единственото обещание, което съм дала на конгреса и още не съм го изпълнила. Ще я има, за да може нашите послания да стигат в натурален вид до избирателите“, посочи Нинова.

На въпрос дали ще успеят финансово, тъй като поддържането на медия е скъпо удоволствие, Нинова бе категорична: Ще се справим.

Тя посочи и грешките на премиера Бойко Борисов. Според нея най-голямата е, че обещава и след това не изпълнява. „За мен това е тежък грях в политиката“, категорична бе тя и даде пример: 1000 нови души в полицията и 6000 в министерството на отбраната и повишаване на заплатите. „Поне министър Горанов каза, че пари няма да даде. Сигурно ще намеря още неща в програмата. Те много бързо отстъпиха, нямаше и месец“, изтъкна Нинова.

„На второ място е неуважението на институциите в България. Предстои ни председателство. Той има много международни изяви, което е добре, но българският парламент получава известия за неговите позиции от чуждите медии. Какво е поел Борисов като ангажимент за България, някой знае ли?“, попита риторично Нинова.

Източник: Epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар