Нинова към Борисов: Не аз, а предприятията искат да продължат преговорите с

Корнелия Нинова: Националният ни интерес е защитен с отсрочката за внос на петрол от Русия до 2024 г.

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия до края на 2024 г. е безспорен успех за България. Това коментира вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след като стана ясно, че за страната ни ще има специално изключение от ембаргото за руския петрол.

„Разумът надделя над крайното политическо говорене. Българският национален интерес е защитен. Българската индустрия и домакинства ще усетят ефекта от това добро решение по цените“, каза още Нинова.„Виждам, че в Брюксел вече се говори за таван на цените на природен газ и електричество. Ние отдавна говорим, че това трябва да се случи. Понесох много упреци, но времето доказва правотата на такава мярка. Доказва я и практиката в някои европейски държави. Сигурна съм, че ще го направим и ние. Дано да не е късно“, заключи вицепремиерът.


Припомняме, че министър председателят Кирил Петков заяви от Брюксел, че решението ще излезе до 2-3 дни. Според него така ще можем да си оправим рафинерията без това да влияе на цената заради смяна на микса. Министър-председателят посочи, че България е единствената държава с пристанище, за която се прави подобно изключение. Проблеми с плащанията за руския петрол не се очакват, тъй като „Лукойл“ реално плаща на швейцарска фирма.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар