Корнелия Нинова обвини партиите на протеста: Началото беше сбъркано, интересите на Аз-а взеха връх

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„46-ото Народно събрание започна по грешен начин и няма как да свърши по правилен. Началото беше сбъркано, защото сложихме предварително разделителни линии – партии на статуквото и партии на промяната. Сбъркано, защото под това вие, уважаеми колеги, от новите партии, разбирахте партии, които са били в парламента, са в парламента и такива, които са били извън парламента“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

Тя допълни, че партиите на протеста не са си дали сметка, че това да си в парламента, не означава задължително, че управляваш, че си част от модела на ГЕРБ и че си статукво. Нинова дори напомни на ИТН, ДБ и ИБГНИ, че вече и те са част от статуквото. „Вие вече два парламента сте тук, вътре, следователно вече сте статукво“, обърна се към тях Нинова.

Соцлидерката отчете, че БСП 5 години се е борила срещу онова статукво и онзи модел. „Илюзията за плаващи мнозинства ни изигра лоша роля. Плаващо мнозинство означава плаваща покупко-продажба на гласове, на интереси. Липсата на разум и отговорност за трайно мнозинство е втората причина да стигнем дотук“, каза още Нинова.

Нинова обвини спечелилата предишните избори партия ИТН в политическа незрялост. „Интересите на Аз-а взеха връх над разума“, упрекна тя. Според нея е странна ситуацията спечелилата партия да се обяви за опозиция. „На кого сте опозиция? На себе си, защото управлявате Народното събрание с председателството и управалявате повечето от комисиите в Народното събрание. Изначално сбъркан подход“, заяви още Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че коалиция на „БСП за България“ не са влезли в скрити разговори, не са били зависими, а са били разумни и са разговаряли с всички уважително и с аргументи с желанието да се направи трайно мнозинство за промяна, но и мнозинство за стабилност.

Нинова подчерта, че така желаната промяна от всички не се намира навън, а е вътре в парламента, защото това означава да се коригират важните за хората закони. Именно законите позволяват, по думите й, преди седмица една общинска болница да бъде продадена за 200 000 лева, а докато в столицата се открива „56-та частна болница“, хората в страната да няма къде да се лекуват.

„46-ото Народно събрание трябва да е урок и дано днес на 15 септември да сме добри ученици и да сме го научили“, пожела още Нинова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар