Корнелия Нинова провела нова среща с лидерите на ПП за коалиционното споразумение

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Среща между лидерката на БСП и съпредседателите на ПП се е провела вчера – за това призна самата Корнелия Нинова на влизане в парламента за първото заседание на 47-то Народно събрание.

„Вчера се видяхме отново с г-н Петков и г-н Василев, следобед. Разговаряхме по спорните въпроси“, каза тя пред медиите. И добави, че уговорката им е в неделя „да изчистим всичко“.

„Вчера се видяхме с колегите Петков и Василев, имаме уговорка до неделя да изчистим всичко. Предлаганите от БСП министри преди Национален съвет не са ясни“, каза още Корнелия Нинова.

В ход е подписване на писмено коалиционно споразумение. Предлаганите от БСП министри преди Национален съвет не са ясни“, каза още Нинова.

По повечето спорни въпроси, по думите й, социалистите и „Продължаваме промяната“ намерили разбиране. 

Бъдещите коалиционни партньори били съгласни да изчакат в БСП да проведат първо своя Национален съвет, а чак след това да подпишат коалиционното споразумение.

„Съгласни са, да. И колегите от ИТН и ДБ са съгласни да изчистим спорните въпроси, да подпишем коалиционно споразумение и след това да говорим за другото“, каза Нинова.

„Казусът около председателя на Народното събрание е ясен. Не съм разочарована, че няма да съм аз, да е успешен парламентът“, каза още Корнелия Нинова.

Вчера тя отрече да става председател на Народното събрание на ротационен принцип, а след нея и Христо Иванов от ДБ отхвърли да е имало такава договорка между четирите формации в бъдещата коалиция.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар