Корнелия: Нужна е оставка без ротация – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че от ротацията през март зависи дали ще има предсрочни избори у нас. Но и това не може да се прогнозира, заради непостоянството на лидерите в управлението. В Пловдив Корнелия Нинова се среща с ръководството и актива на левицата по повод подготовката за предстоящите избори за Европейски парламент. 

Преди това Нинова и местните социалисти отдадоха почит към Апостола на свободата Васил Левски пред паметника му в Пловдив. “Смятам, че идеалът му още не е изпълнен, че сме в дълг към него”, заяви Нинова. Тя посочи, че трябва всеки ден да отстояваме свободата си, да се борим за справедливост и да искаме да сме равни на другите европейски народи. Но това трябва да става с дела, а не само с думи. 

Лидерът на БСП подчерта, че борбата в сглобката е единствено и само за постове и порции във властта:

“Единственият изход от тая ситуация е да не правят ротация, да подават оставка и да се постига нещо смислено.”

Нинова не е оптимист, че по казуса “Нотариуса” ще излезе пълната истина:

Истинските автори на това, което се случва през целия преход в съдебната система, ще продължават да остават скрити зад завесите. Задкулисието няма да излезе!

Лидерът на левицата обясни, че Висшият съдебен съвет, който преди време е бил информиран за част от случилото се, е същият и в момента. Тогава не са предприели никакви мерки. Инспекторатът към ВСС е същият, както и тогава. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОМПИ) не работи, тъй като е блокирана от т. нар. съдебна реформа. Прокуратурата и съдът всеки ден се замерят с информация помежду си и цялата съдебна система в момента е в колапс. Едва ли една парламентарна комисия ще може да извади всичко наяве, смята Нинова. 

По повод войната в Украйна Корнелия Нинова изрази изумлението си от изказването на премиера Денков, че няма значение колко ще пострада българската икономика, важно е Русия да загуби войната. Тя подчерта, че българският премиер трябва да се грижи за българската икономика. 

Още оръжие означава още смърт и убити хора, заяви лидерът на БСП и подчерта, че от левицата винаги са били против войната и за търсене на мирен изход и установяване на траен мир.

Пред актива на левицата в Пловдив Корнелия Нинова призна, че БСП има проблеми с досегашните си евродепутати, затова тази политика трябва да се коригира: Трябва да се защитава първо българският национален интерес в общия европейски дом, но и да се съобразяваш с мнението на партията, която те е изпратила.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар