Корнелия: Убедени сме, че редовно правителство трябва да бъде избрано сега – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена държавата ни.

“Социален, заради увеличаващите се цени на всичко; здравен – заради задаващата се нова COVID вълна; икономически, защото икономиката може да бъде изправена пред нови предизвикателства; задава се мигрантски натиск; трябва да имаме актуализация на бюджета и нов за следващата година; Планът за възстановяване също трябва да бъде предаден. Нашите партийни усилия, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на управление. Няма как това да стане, ако няма редовно правителство”, посочи тя.

И допълни: “Служебният кабинет си върши работата перфектно, хората го харесват. Той обаче не може да свърши нищо от това”.

Лидерът на БСП заяви, че преговорите с “Има такъв народ” продължават. “Излязохме с решение да продължим разговорите, а не за подкрепа. В политическия документ, който те представиха като основа на нашите преговори, липсват неща, които ние бихме искали да има и има неща, за които не сме се договаряли. Днес в 10 часа ще продължим този разговор. Все още не сме взели окончателно решение, това ще стане в следващите дни”, обяви Нинова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар