Корнелия: Червената линия за нас на изборите е ГЕРБ, а целта – да разградим модела им – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ ще е основният опонент на БСП за местните избори. Това обяви лидерът на соцпартията Корнелия Нинова пред парламентарни репортери. По думите й ГЕРБ е червената линия.

Цел на БСП е разграждане на модела ГЕРБ, като се започне от национално ниво и се стигне до “феодалните владения” в общините, стана ясно от думите й.След въпрос дали може да си сътрудничат с ПП (“Продължаваме промяната”) и да застанат заедно зад определени кандидатури за кметове, Нинова обясни, че за това предстоят разговори по места по отношение на балотажите.


“Отсега сме говорили за това. Има някои места мисля… сега не знам дали ще се сетя за някой конкретен, където си сътрудничим и в момента. Имаме издигнати кандидати – независими с инициативен комитет, които се подкрепят от няколко партии, включително от нас и ПП. Нямаме с ГЕРБ – това да е ясно, това е червената линия”, усмихна се лидерката на БСП.

Напомняме, че “Продължаваме промяната” се регистрира в ЦИК за местните избори в коалиция с “Демократична България” по подобие на конфигурацията в парламента – ПП-ДБ.

Странното е, че в Народното събрание управляващото мнозинство е на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, докато БСП е твърда опозиция.

Любопитно е каква ще е реакцията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след днешното изявление на Нинова.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар