Коронавирусът отне живота на републиканския консултант по неврология

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 Републиканският консултант по неврология, бивш зам.-декан на Медицинския факултет на Тракийския университет и ръководител на университетската клиника по неврология проф. Иван Манчев почина от коронавирусна инфекция, съобщи clinica.bg.

Той е бил хоспитализиран в УМБАЛ “Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора, но въпреки усилията на колегите му, е изгубил битката за живот.

Проф. д-р Иван Христов Манчев, д.м.н. е роден в гр. Пловдив. Висшето си образование е завършил през 1978 г. в Медицинската академия – София. От 1981 г. до 1990 г. е работил като ординатор в Неврологично отделение на ПОБ – Бургас. През 1983 г. е придобил специалност по неврология, а през 2006 г. и “Обща медицина”. От 1985 г. той е работил като сътрудник по “Дългосрочна комплексна целева програма за изучаване на човека и неговия мозък”. В рамките на програмата е приготвил дисертационен труд за придобиване на научна степен “Кандидат на медицинските науки”, която е защитил през 1989.

През 2010-а проф. Манчев е номиниран за “British Doctor of Philisophy Degree” (PhD) standart” от UK NARIC. През 2011 г. е удостоен с научната степен “Доктор на медицинските науки”. През 2011г. той е избран за професор по неврология.

През 2014г. проф.Манчев е избран за академик в Международната Славянска академия за наука , образование, изкуство и култура.

Той бе републикански консултант по неврология за Старозагорска, Сливенска, Бургаска и Ямболска област, а също така се занимаваше и с обучението на специализиращи лекари по неврология от Стара Загора.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар