Космическите сили на САЩ пуснаха сателит, който открива вражески ракети

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американските космически сили Space Force успешно изстреляха сателит на борда на ракета Atlas V, създадена от компанията United Launch Alliance (ULA). Апаратът е част от система за откриване на вражески ракети.

Вижте как изглежда ракетата Atlas V >> >> >>

Ракетата Atlas V излетя тази седмица от стартовата площадка на Space Force в Кейп Канаверал, Флорида. Новото звено играе все по-важна роля за цялостните отбранителни сили на САЩ.

Сателитът на борда на ракетата е подобрена версия на съществуващи вече спътници, които съставляват космическата инфрачервена система (SBIRS). Това е мрежа за космическо наблюдение, предназначена да предоставя ранни предупреждения за вражески ракети. Системата работи, като улавя инфрачервени топлинни следи от летателните апарати и ги проследява, като изпраща на Земята уведомление за случващото се.

“Необходимостта от SBIRS система никога не е била по-критична”, коментира Том Маккормик от компанията Lockheed Martin. “Заплахата от технологията на балистичните ракети продължава да се разпространява”, предупреждава още той. По неговите думи, светът става все по-опасно място с повече от 1000 изстрелвания на балистични ракети, случващи се в глобален мащаб всяка година.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар