Костадинов обяви: Правителство няма да бъде съставено

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителство няма да има, каза днес във Варна в отговор на журналистически въпрос председателят на партия “Възраждане” Костадин Костадинов, цитиран от БТА. Той коментира, че едно такова правителство ще доведе до самоубийствени последици за всяка една от партиите, които влязат в него.

Председателят на “Възраждане” смята, че политически сили, които имат желание да направят правителство, знаят, че участието в такава коалиция ще доведе до тежки електорални щети за тях. Костадинов прогнозира, че най-вероятно страната ще отиде на нови избори.

За внесения от служебния кабинет бюджет лидерът на партията каза, че заложеният голям дефицит е разбираем на фона на “катастрофалното” управление на Кирил Петков. С този дефицит трябва да забравим за каквото и да било влизане в еврозоната за следващите няколко десетилетия, посочи той.

На пресконференцията в крайморския град председателят на партия „Възраждане“ коментира още, че “управлението на Варна е катастрофално, градът е в упадък, превърнал се е в гето и е с намаляващо население”.Според него основният виновник за всичко е кметът Иван Портних, който се опитвал да прехвърли отговорността на главния архитект на Варна Виктор Бузев.

В петък от общинския пресцентър съобщиха, че Бузев е отстранен от длъжност, след като не подаде поисканата му от кмета оставка. “Това е брутален цинизъм”, каза Костадинов и посочи, че единственото, за което може да бъде обвинен главният архитект, е, че е изпълнявал заповедите на кмета.

Отстраниха от длъжност главния архитект на Варна

Костадинов коментира още, че обявеният от Иван Портних “основен грях” на Виктор Бузев – презастрояването, се дължи единствено на кмета. Той допълни, че не очаква кметът да подаде оставка, защото, по думите му, оставка се подава от хора, които имат морал, чест и доблест.

“Варна има нужда от алтернатива и тя е „Възраждане“, заяви още Костадинов и допълни, че партията е готова със своята кандидатура за поста.

По думите му тя ще бъде представена съвсем скоро на варненци. Според него „Възраждане“ ще направи всичко възможно да спечели местните избори в града, защото Варна не заслужава експерименти.

Източници: dnes.dir.bg, vesti.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар