Костадинов: Правителство с мандат на “Възраждане” с всички в НС, но без ГЕРБ и ДПС – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на “Възраждане”, защото това са 125 гласа.

Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на “Възраждане”.

Да, ние имаме различия, но, слава богу, те са на идейна, в повечето случаи външнополитическа основа, което означава, че когато са намесени идеи, принципи и идеали, там може много лесно да се намери арбитър, защото арбитърът е българският народ. … Провеждаме референдуми за еврото, за НАТО. В този случай решението на българския народ е вече максимално легитимната форма, с която се подпечатва от тук насетне бъдещето на България”, уточни той и добави, че премиерът на подобно правителство би трябвало да е консенсусна фигура, приемлива за всички.

Според него, ако не се случи правителство с първия мандат – на ГЕРБ, вариантите са два – “или кабинет с мандата на “Възраждане”, или нови избори”.

Той определи ГЕРБ и ДПС като “партии – сиамски близнаци”, които са огромен проблем за функционирането на политическата система в държавата:

“Ако ние не искаме да има правителство на ГЕРБ и ДПС трябва да преглътнем егото си и да седнем да разговаряме с всички в парламента”.

Костадин Костадинов изтъкна, че “страната се намира в безпрецедентна политическа криза“:

Затова протягаме ръка към всички останали. …  В тази ситуация или се опитваме да покажем на българските граждани, които отчетливо, вижда се, не желаят ГЕРБ и ДПС да управляват държавата, или агонията ще продължи да унищожава държавата. Това е – няма среден път”.

Лидерът на “Възраждане” подчерта, че, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на ИТН, “ще подари властта на ГЕРБ и ДПС”.

Не ни е страх и дори желаем нови избори, заяви още Костадинов.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар