Костадинов с думи към Пеевски – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Костадинов с думи към Пеевски

стоп кадър/БНТ

Три дена след провала на кабинета Пеевски – Желязков все още съпредседателят на ДПС явно не осъзнава какво му се случва.

Това пише в своя позиция лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов, по повод днешното изказване на председателя на ДПС Делян Пеевски. Публикуваме позицията на Костадинов без редакторска намеса:

“Затова ще му припомня един исторически пример. Когато през 1826 г. на Ат мейдан в Цариград еничарският корпус вдига бунт срещу турския султан Махмуд, опитът им да вземат властта от него приключва с кървав погром и всички еничари са избити за един ден. Нека не забравяме, че еничарите, независимо дали в Османската империя или в ДПС, са преди всичко слуги и роби на султана. Влиятелни, могъщи, но въпреки това слуги и роби на султана.

Винаги, когато еничарите са си помисляли, че могат да вземат властта от турците, съдбата им е била една и съща. Еничарите в ДПС вдигнаха бунт срещу турците и съдбата им ще бъде същата като на техните предшественици през 1826 г. в Османската империя.

Що се отнася до избирателите на ДПС, мисия на “Възраждане” е да ги освободи от тежкото политическо робство на ДПС, в което са изпаднали. Нашите сънародници мюсюлмани заслужават да имат същите права и свободи като всички останали българи. Права и свободи, които ДПС систематично им отнема през последните 35 години”. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар