Костадин Ангелов: Единственият облагодетелстван е Стойчо Кацаров, да отговори на някои въпроси

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият здравен министър Костадин Ангелов се намеси в полемиката около отстраняването на директора на “Пирогов” проф. Асен Балтов, като атакува наследника си на поста Стойчо Кацаров. Повод за това стана съобщеното вчера от служебния министър – че той е един от пациентите, за които се твърди, че болницата е представяла за лекувани по определена клинична пътека, а това не се е случвало, с което Здравната каса е била източена.

По-рано днес обаче наблюдаващият му лекар доц. Петър Атанасов заяви, е Кацаров е бил приет и лекуван по посочената клинична пътека, защото в противен случай е трябвало да заплати всички необходими изследвания.

По този повод Ангелов заяви във Фейсбук: 

“С тъга наблюдавам поредната поляризация в обществото. Този път по темата “Пирогов”.

Важно е обаче, когато заемаме страна да имаме предвид и следните факти:

1. През месец януари гражданинът Кацаров търси лекарска помощ заради оплаквания за последствия от постковидното му състояние.

2. Като лекар, какъвто твърди, че е, гражданинът Кацаров още тогава знае, че го хоспитализират, за да не плаща изследванията си.

3. Не е ясно дали той иска хоспитализация или му е предложена такава, за да не плаща изследванията.

4. Хоспитализирането става с представяне на лична карта, сканира се, подписва се съгласие и т.н. Все неща, които говорят, че гражданинът Кацаров е наясно с целта на хоспитализацията му.

5. Сега обаче гражданинът Кацаров, вече служебен министър на здравеопазването, играе ролята на учуден, изненадан, току-що откриващ, че е бил хоспитализиран. Твърди, че лекарите, които изнесоха на плещите си цялата КОВИД криза, са се облагодетелствали от неговата хоспитализация.

6. ЕДИНСТВЕНИЯТ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН Е ТОЙ! Съзнателно хоспитализиран на хартия, за да не плати скъпоструващи изследвания и лечение.

Не е странно защо сега служебният здравен министър Кацаров си “припомни” за тази хоспитализация. Дали не е подвел лекуващите си лекари, за да бъде хоспитализиран (с цел безплатни изследвания) и дали днес не използва това си укоримо действие, за да обясни поведението си спрямо ръководството на “Пирогов” в медийна сензация, която да прикрие вендета срещу ключови за борбата с КОВИД лечебни заведения?

Щом говори свободно за фалшивата си хоспитализация, нека служебният министър отговори и на други въпроси:

1. Бил ли е януари на преглед в “Пирогов”?

2. Какви изследвания са му направени?

3. Колко струват?

4. Платил ли ги е?

5. Подписал ли се е на всички документи за приема му, за изследванията, направени му в лечебното заведение?

6. Подписал ли се е някъде, че не желае да лежи в болницата, въпреки че е хоспитализиран?

7. Ако твърди, че хоспитализация не е била нужна, то каква е щетата за НЗОК, която е нанесъл с незаплащането на извършените му изследвания и манипулации?

И, ако позволите, един въпрос към президента Радев:

Може ли човек, източил съзнателно и за лично облагодетелстване НЗОК, да оглавява сега министерството на здравеопазването?

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар