Костадин Ангелов обвини Радев в лъжа за “карантинирането” на Шипка и националната памет – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов скочи като ужилен на питане какво смята за думите на президента Румен Радев, че властта е опитала да “карантинира” Шипка навръх 3 март. Темата беше бурно коментирана от президента Румен Радев, който вчера заяви, че “властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет”.

“Това е една много голяма лъжа. Или президентът лъже, или лъжат президента. Трябва да сме наясно какво точно се случва”, заяви Ангелов.

По време на брифинга на Националния оперативен щаб (НОЩ) той изчете писмото, изпратено до Дирекция “Държавен протокол” по повод националния ни празник, в което се казва, че “считаме, че провеждането на честванията и празничните събития следва да бъде ограничено до събития на открито”.

“Кое беше забранено?Имаше ли пропусквателен пункт? Кой беше наказан, че е бил там (на връх Шипка, бел. ред.)?”, запита министърът.

“Много ми е трудно аз да се обяснявам за лъжите на хората, които ги изричат. Не ми се иска да коментирам думите на президента, но когато се изричат толкова много лъжи в публичното пространство, започвам да разбирам кое толкова много отвръщава хората от политиката – ето това – лъжата!”, заяви проф. Ангелов, който също е кандидат за депутатско ямсто от листите на ГЕРБ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар