Костадин Ангелов праща Стойчо Кацаров на полицията и прокуратурата заради болница „Лозенец“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов съобщи на брифинг в парламента, че изпраща сигнал до Софийската градска прокуратура /СГП/ и „Икономическа полиция“ – СДВР, с настояване за проверка дали е налице престъпление по служба за неупражнен контрол от страна на предишния, служебен здравен министър Стойчо Кацаров, в качеството му на принципал на болница „Лозенец“, когато неин изпълнителен директор е бил Радосвет Горнев.

Началникът на Спешното отделение на болница

Той обясни, че е бил сезиран от лекари от лечебното заведение и членове на Съвета на директорите за това, че Горнев е сключил трудов договор със себе си за времето, в което е бил директор. В сигнала на Ангелов до СГП и „Икономическа полиция“ е посочено, по думите му, че става въпрос за месеците юли, август и септември. Депутатът определи данните като тревожни. Според Ангелов има злоупотреба с публични средства.Ангелов, който е бивш здравен министър и бивш директор на „Лозенец“, твърди, че Кацаров е бил уведомяван за „незаконосъобразните действия“. Той коментира още, че по казуса има решение и на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ от 17 ноември 2021 г. Депутатът предостави на журналистите копие от решението, в което е посочено, че е налице конфликт на интереси по отношение на Радосвет Горнев. Наложена му е и глоба. Ангелов обясни, че изхождайки и от констатацията на КПКОНПИ, подава свой сигнал до СГП и „Икономическа полиция“.


В прессъобщение на Министерството на здравеопазването от 21 януари бе съобщено, че считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в състава на Съвета на директорите на болница „Лозенец“. Новият директор на лечебното заведение е Христо Стоянов.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар