Костадин Ангелов: Проф. Кантарджиев е епоха! Борисов гневен: Няма такава наглост!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият премиер Бойко Борисов, ексминистърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров реагираха остро срещу пенсионирането на директора на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. 

Той бе освободен днес от поста си поради навършване на необходимата възраст за пенсиониране с решение на здравния министър доц. Стойчо Кацаров. Заради пенсионирането на проф. Кантарджиев подчинените му от НЦЗПБ излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването.

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов реагира на новината в профила си във Фейсбук. 

Проф. Кантарджиев е епоха. Голям мъж. Водач на отбора. Никога не се е крил отзад. Винаги се биеше отпред. Понякога сме имали различни мнения. Спорили сме. Най-разгорещеният ни спор беше за присъствената форма на обучение. Той настояваше да спрем децата от училище. Спорихме почти до 22.30ч. Други искаха обратното. Беше война за живот, но и война на аргументи. Накрая взехме решението. Винаги сме били отбор. Проф. Кантарджиев проведе обучението и на българските журналисти. Разказа им всичко, което трябва да знаят за ваксините, за видовете ваксини и т.н. Написа и книга за ваксините. Раздаваше се професионално и безрезервно. За да е полезен. И беше полезен. И ще бъде полезен отново! Да, той има навършени години за пенсия. Да, може да бъде пенсиониран. Законът го позволява. Една мисъл, обаче не ми дава мира. Ако някой е решил да пенсионира проф. Кантарджиев, да го беше направил с церемония и награда. Той заслужава поне това уважение!“, написа проф. Ангелов.

Бившият премиер Бойко Борисов също се разгневи и заяви, че ще търси място за проф. Тодор Кантарджиев в ГЕРБ. 

Миналия февруари и март той изнесе всичко заедно с останалите. Няма такава наглост и такова нахалство. Няма такъв реваншизъм. Разбирам да е към мен, разбирам да е дори към Мутафчийски. Но към Кантарджиев не разбирам!“, каза Борисов, цитиран от ПИК. 

Председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пък коментира пред Нова телевизия, че мотивът – навършена възраст за пенсиониране, който бе оповестен за освобождаването на проф. Кантарджиев, е несериозен.

“Проф. Кантарджиев е последният човек, който трябваше да бъде освобождаван точно в този момент, когато си поемаме дъх”, категоричен бе той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар