Костадин Ангелов: COVID-19 не е особено опасна инфекция

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Добро предложение е да се извърши план за действие и противоепидемични мерки, но това, което правите е опасно, ако се говори за конкретни числа. Страната ни е много различна, този национален план ще задейства, но Ковид не е особено опасно инфекция и никога не е била третирана като такава.

Такова изказване направи здравният министър в оставка Костадин Ангелов на изслушване пред Комисията по здравеопазването в Народното събрание, цитиран от Евроком.

“Искам да кажа нещо за това, което каза проф. Андрей Чорбанов. Да – България премина успешно през трите вълни. Най-малко информация имахме тогава, затова действахме така, както действат и другите държави”, обясни Ангелов.

Той поправи проф. Чорбанов с думите, че коронавирусът не е особено опасна инфекция и никога не е била третирана като такава. “По отношение на мерките, хората, които са взели тези тежки решения по целия свят, са имали своите мотиви. Мерките, които са приложени по време на първата вълна, не можеха да се приложат при втората вълна, както и при третата”, поясни той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар