Костов: Пенсиите и социалните помощи трябва да са ниски, задължително е!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият премиер Иван Костов разкритикува жестоко управлението на Бойко Борисов. Пред БНР той заяви, че това правителство ни тегли към дъното, пише Mediapool.bg.

Според министър-председателя на България в периода 1997-2001 г. постоянно се харчат ненужно пари, които покачват разходите в бюджета.

„Да се повишават пенсии и социални в такъв момент е недопустимо. Това ще доведе България до прекомерен структурен дефицит. Така ще се увеличи много бързо дългът на страната, а с него и лихвите му. По този начин държавата ще се превърне в една много слаба държава с много ограничени възможности.“ – изказва мнението си Иван Костов.

Той смята, че правителството умишлено дестабилизира икономиката, тъй като наближават избори и всичко е част от плана за спасение.

Костов има предвид 50-те лв. отгоре, които от няколко месеца получава всеки пенсионер. Също така смята за недопустимо да се дават социални помощи за всички семейства с деца, а не само по доходи, както беше преди това.

Според Командира мерките, които се взимат срещу пандемията, също са неадекватни и закъснели. Той е на мнение, че Борисов и компания ще затрият държавата, ако спечелят и следващите парламентарни избори.

Иван Костов има и лична причина да хули настоящата власт. В момента той е разследван от Иван Гешев за приватизацията през 90-те. Освен това управлението на Костов е изкарвано от всички медии като най-крадливото в ерата на прехода. Ето защо Командира отвръща на удара.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар