Кошлуков: Вече може да проверят и втората ми диплома по египтология – Общество – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не коментирам думи на народен представител, още повече че депутатите имат имунитет, както и не коментирам лични нападки. Винаги изборите на генерален директор на БНТ се обжалват в съда и съдът се произнася. Има решение на съда. Това каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков в „Денят започва с Георги Любенов“ по повод намерението на парламентарната медийна комисия да разследва процедурата за избора му.

На последното й заседание председателят й Тошко Йорданов заяви, че ако има нарушения, генералният директор следва да бъде предсрочно освободен. Пак в тази връзка Кошлуков обясни, че сега вече могат да проверяват и втората му диплома по египтология, с която много се гордее. Първата – по политология, е отпреди 30 години.„Не знам дали ще могат да я прочетат, тъй като тя е от Калифорнийския университет“, каза Кошлуков. По думите му гледаемостта на БНТ расте, въпреки че БНТ е на последно място по бюджет на обществена телевизия, както показва справка на Европейския съвет по радио и телевизия. Тази справка според Кошлуков включва 50 държави.


„Председателят на медийната комисия работи в телевизия и знае тези резултати“, спомена Кошлуков и така коментира пак думи на Йорданов, според които бюджетът на БНТ е огромен, а резултатите – нула.

Търговските телевизии вече ни броят за конкуренция, планират на наш гръб, усетиха, че БНТ работи, обясни генералният директор. Затова и поставили играта „Стани богат“ в 18 ч на гърба на новините и коментарното предаване „Още от деня“, които са с висока гледаемост. БНТ предстои да снима филм за това как Гърция преминава през историята със Северна Македония.

Според Кошлуков на Гърция й отнема 25 години да оправи географията на Македония – от 1993 г., когато държавата се наричаше бивша югославска република. Генералният директор обясни, че подобен филм не би бил заснет от търговска телевизия, но пък е задължение на обещствената телевизия да защити националните интереси. Затова и БНТ е сключила договор да се излъчва в Македония.

Там обаче върви само БНТ4, която е предназначена за българите в чужбина. БНТ1 не може да бъде излъчвана заради филмите, които показва. Те са с права само за територията на България. Напълно възможно е, ако външното ни министерство реши, правата и за филмите, и за спорта да бъдат платени и за Северна Македония. Тогава, според Кошлуков, БНТ1 ще може да се излъчва и в съседката ни. У нас обаче македонска телевизия не се показва, тъй като те нямали подходящ тв канал. Същевременно БНТ предстои да излъчи 10 филма за известни българи.

„За мен е много важно да оставим памет за големите българи“, каза Кошлуков, чийто мандат приключва през юли. Затова и обществената телевизия започва да снима още 10 филма през март. Сред документалните серии ще има епизоди за Стефан Данаилов, Блага Димитрова, Стоянка Мутафова и много други. БНТ подготвя и 5-6 филма за прехода, а през февруари започва да излъчва най-новия си сериал „Аз и моите жени“.

 

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар