КОШМАР: Пак записаха насилие над дечица в ясла (ВИДЕО)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Плачещи дечица на между годинка и 3, заплахи и плесници от медицински персонал и груби изрази, подходящи за отношение към престъпници, записаха родители в една от известните столични детски ясли – 23-та „Ралица“ в иначе престижния кв. „Лозенец“. Записите обиколиха родителските групи през уикенда във фейсбук, а от днес започнаха и политическите реакции.

Оказва се, че насилието над малчуганите на почти бебешка възраст не е от днес във въпросното заведение под шапката на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Редакцията на Lupa.bg уточнява, че в яслите, за разлика от детските градини, персоналът е съставен от медицински сестри, а не от педагози. Наша справка разкри, че

главното действащо лице в скандалния запис е м.с. Гахова,

срещу която от години има сигнали за недопустимо поведение, но тя е все така там – на пост.

„Отиде ми кафето, бе. Поредното кафе отиде. Гледай го това със сополите. А, бе, детенце, каква работа имате тука до оградата, бе, писна ми направо, бе. Значи тия деца просто са уникум, честно ти казвам! Нарочно съм си го сложила тука. Вчера ми го блъсна Любов, днеска ми го блъска тоя. Я, ела тука ти! ‘ Гати децата! Нямам думи! Нямам думи. И хем си го скрих, тука си го скрих, да не ми го пипа никой.

Въобще не ме гледай, сополанко такъв. Не се вижда, какъв е сополанко целия! Размазал му се носа целия, до устата чак! Ама той къде е Димитър, би ли ми казала? Ей, къде е, отдолу си играе. Ей тук, отдолу е. Я стани, я слез долу веднага, не се люлей като… Ама това дете Борис напоследък е много такъв. Я ела тука, бе! Майка ти не вижда ли, че имаш сополи. Сега ги избърсах.

Ти защо се разхождаш. (Удар) Ти защо се разхождаш, къде се разхождаш ти. А-а-а!

На теб колко пъти ти казах да не слизаш? А-а-а! (Удар) Колко пъти ти казах да не слизаш ти! Тихо! Тишина в стаята, ш-ш-т, тихо! (Детето се разплаква) Айде, сядай да пишкаш!“, са само част от ужасяващите реплики, отправени към мъниците, голяма част от които все още не умеят да говорят.

По наша информация вече са изпратени сигнали и до Фандъкова, и до здравния министър Стойчо Кацаров, а родителите и на сега обучаваните от медсестрите дечица, и на по-големи набори, вече преминали през яслата, сформират групи за протест в социалните мрежи. Ще спестим на читателите ни заканите, които г-жа Гахова и колегата й получават във фейсбук, но се присъединяваме към родителското възмущение.

Водачката на ДБ в 25-и МИР в София Елисавета Белобрадова бе първият политик, реагирал на поредния случай на насилие върху деца:

„Децата са най-важни. Точка. Ако сте се събудили днес с мисълта, че нещо друго има по-голямо значение, сте се объркали. Съдебната реформа, икономическата стабилност, системата на образование, здравната система – всички те са насочени да осигурят по-добър живот на гражданите. А гражданите, от които се очаква да пораснат, да работят, да са здрави, да променят света, са децата“.

И напомня, че те са най-крехки, не могат да гласуват, не правят оборитите по баровете, не изплащат кредити, не могат да прочетат кой е изградил магистрала и е раздал смартчасовници, защото са твърде малки.

„А най-малките дори не могат да говорят, затова те най-лесно се бият, заплашват и заключват за наказание. После като се приберат у дома, започват отново да се напишкват нощем, да плачат, да се държат с две ръце като удавници за крака ти, докато се опитваш да ги накараш да прекрачат прага на яслата, защото знаят какво ги чака там, но не могат да кажат.

А знаете ли кои са изключително важни, освен децата?, напомня още Летящата Козила. „Защото това са хората, които изработват основната част от БВП и издържат цялата държава. И искам да ви съобщя, че не всички родители работят за 4000 лева месечно, че да си позволят частна ясла. Има хора, които работят за 1200 лева, държавната ясла им е единственият вариант и докато детето им пищи и се държи за панталона им, те закъсняват за работа и сърцата им се късат! В държавата, в която работната ръка вече е по-кът и от местата в детските ясли“, пише тя.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар