Коя е джаджата, с която може да посетите всяка една страна в света

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2022-ра може да бъде наречена годината на голямото пътуване. Падането на ковид рестрикциите доведе до същински бум на екскурзиите в чужбина. Мнозина българи се възползват от възможността лесно и сравнително евтино да пътуват до Франция, Холандия, Испания и други европейски страни. В бъдеще се очаква цените на самолетните билети да се повишат, като същото важи за хотелите и цялостния престой в Европа. Наред с това възможността за връщане на някои от ковид ограниченията през зимата стимулира пътешествията в чужбина „като за последно“.


Снимка: Vasco Electronics

Но не всеки пътува с цел почивка. От няколко седмици Турция вече пуска българите само с лични карти. Причините за това не са туристически. Пазарите в Одрин са пълни с българи всеки уикенд, като града преживява същински бизнес бум. Само през месец юни над 160 000 българи са посетили Турция, като тенденцията е броя да се увеличава.Повечето препарати за пране и чистене са поне два пъти по-изгодни. Значително по-евтини са хранителни продукти, като зехтин, ядки, маслини и сладка. На голям интерес се радват дрехите и дори мебелите. По-предприемчивите българи препродават закупеното в България.


Езиковите бариери в чужбина

През 2022 година много от границите стават по-лесни за преминаване, но една бариера продължава да е изключително трудна за прекосяване. Мнозинството от по-младите българи владеят английски, а по-старите – руски. Но малцина знаят френски, италиански или турски.

Същевременно под 30% от населението на Италия, Испания, Португалия, Чехия и Унгария владее английски език. Дори във Франция процентът е около 35.

Що се отнася до Турция, то английски разбират едва 15% от жителите й. Всичко това неизменно затруднява комуникацията, а това може да е съществен проблем.

Често при почивка в чужбина искаме да питаме някой за посока или информация за даден магазин. Понякога имаме нужда от упътване за метрото или обществения превоз, но се сблъскваме с непреодолимата бариера на езиковите различия.

Широко известно е, че в Турция много от стоките нямат фиксирана цена и подлежат на пазарлък. Търговците виждат незнанието на българите и нерядко им продават по-скъпо. Това има особено голям ефект, ако пазарувате на едро или пък купувате цялостно обзавеждане за своя дом. Знанието на езика може буквално да ви спести стотици левове само от едно по-мащабно ходене на пазар в южната ни съседка.

Мобилен преводач от ново поколение

Представете си, че може да говорите и разбирате на нивото на местните жители на почти всички страни по света. За по-малко от секунда да знаете какво ви казват и да отвръщате обратно. А всеки знак, меню, документ или чат на чужд език ще ви е разбираем като на български. Звучи като сценарий от научно-фантастичен филм, в който трябва да си имплантирате чип в мозъка, за да придобиете тези възможности. Истината обаче е, че те са налични и сега, при това без необходимост от манипулации по тялото ви.

Описаното по-горе са само малка част от възможностите на джобния незабавен преводач Vasco Translator V4.

Вижте как изглежда Vasco Translator V4 >> >> >>

Джаджата мобилен преводач е дело на компанията Vasco Electronics, която е световен лидер в индустрията и към този момент се продава с голям успех на няколко континента.

Първото голямо предимство на устройството незабавен преводач, спрямо всички останали е безплатния доживотен интернет за целите на превода. Без заплащане на роуминг или каквито и да е било абонаментни такси ще може да се възползвате от мобилна връзка навсякъде, където има GSM покритие. Незабавен преводач Vasco Translator V4 може да се свързва към мобилните оператори на близо 200 държави.

Това позволява на този мобилен преводач да прави моментален двупосочен превод в рамките на едва 5 стотни. Освен това, този незабавен преводач е изключително лесен и интуитивен за употреба. За разлика от всички подобни от вида мобилен преводач на пазара, Vasco Translator V4 предлага както физически, така и дигитални бутони. За задействането на вашия незабавен преводач е достатъчен само един клик.


Снимка: Vasco

Характеристики и възможности на незабавен преводач V4

Мобилен преводач Vasco Translator V4 разполага с 5-инчов екран и има устойчив на удари и водни пръски корпус. Високоговорителите са с мощност от 99 dB. Цялостният дизайн е доста стилен и компактен, което определено помага при пътуване и бизнес срещи.

Джаджата незабавен преводач печели наградата Red Dot Design Award за модерен и удобен за потребителя дизайн и приз от NY Product Design.

Благодарение на своята функционалност устройството преводач може да превежда от снимки. Така ще знаете какво пише на всяко меню, пътен знак или написан текст. Джаджата мобилен преводач се справя дори и с чатове.

Изкуственият интелект може гласово да разпознава какво ви казва отсрещната страна и да ви превежда в реално време.

След това вие може да отговорите, а вашия незабавен преводач ще преведе и изговори казаното от вас.

Алгоритъмът на този мобилен преводач е толкова усъвършенстван, че машината отговаря с тон и интонация като на местен жител. При това функцията е достъпна не само за най-популярните световни езици, а работи и с по-екзотичните виетнамски, каталунски, турски, украински, финландски, унгарски, непалски, урду, филипински и много други. Думите и изреченията на тези езици се произнасят като от жив човек, а не от машина.

Всичко това е постижимо благодарение на 10 задвижвани от изкуствен интелект преводачески системи. Комбинацията от тях успява да даде най-достоверния и точен възможен превод.

Вграденото в този мобилен преводач приложение MultiTalk позволява да създавате чатове с хора от цял свят. Това е идеалното решение за бизнес срещи и конференции, както и за туристически водачи, които говорят на групи хора от различни страни.

Крайният резултат е, че незабавен преводач Vasco Translator V4 прави незабавен превод на 108 езика от картината, на 76 езика от речта и на 90 езика от текста. На практика това ви позволява да комуникирате с над 90% от световното население.

Мощните високоговорители гарантират, че вашия мобилен преводач Vasco Translator V4 се справя в много шумни среди, като пазари или гари. Устройството разпознава и отговаря на отсрещната страна без никакъв проблем дори да сте в центъра на азиатски мегаполис.

Vasco Translator V4 прави възможно пазаренето не само на турски, но на арабски или на китайски език. С него може да питате местен, коя е най-добрата пицария в Палермо, както и да помолите испанец или каталунец за упътване на градския транспорт в Барселона.

Незабавният преводач Vasco Translator V4 е особено незаменим помощник ако пътувате за бизнес или почивка до по-далечни страни, като Виетнам, Тайланд, Китай, Япония, Индонезия.

Не е пропуснат дори говореният от едва 500 000 души в света фризийски език. Така дори да попаднете на малкия остров Хелголанд в Северно море, вие ще може да комуникирате с местните като истински кореняк.

Можете да научите повече за мобилен преводач Vasco Translator V4 тук и да разберете защо това устройство е наистина най-полезната джаджа за всеки пътешественик.

С код Dir5 ще получите 5% отстъпка. Отстъпката е валидна до края на септември.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар