Коя майка решава да прегази тълпа, докато децата й са на задната седалка?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В една нормална държава обществото ще реагира срещу шофьор, който се опитва да мине през поне 20 души. В една нормална държава този шофьор ще бъде наречен терорист, а действието му – опит за атентат. В една нормална държава тази майка няма да причини това на децата си, които пътуват в задната седалка, защото в една нормална държава действията и ще се сметнат за лош пример. Но ние не сме нормална държава. Затова всичко е наред.

Такава е ситуацията след снощната случка в района на Румънското посолство. Кръстовището на бул. “Ситняково” се превърна в една от горещите точки на протеста и през ден се блокира от граждани. Тази информация е добре известна и на полицията, а снощи бе обявена и час преди самата блокада. Но полиция вчера нямаше. А това бе предпоставка за конфликт, а и инциденти.

Протестните блокади са много либерални. И това може да се провери много лесно. Направете си справки със случващото се в Беларус. Тук граждани пропускат линейки, пропускат майки с деца, трамваи. Снощи пренасочваха всички автомобили по обходен маршрут. Но една майка реши друго.

Останалото от снощи е история, завъртяла се достатъчно в социалните мрежи. Бяха публикувани клипове. Протестиращите като по учебник бяха наречени лумпени, гамени, некачествен човешки материал. За пореден път. За пореден път се появиха коментари с “Ето ги истинските лица на протеста”.

Но аз искам да питам друго.

Коя е тази майка, която решава да премине през тълпа с автомобил, докато вози собствените си деца на задната седалка?

Питам само. И моля ви, мислете.

Джесика Вълчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар