КПКОНПИ се отчете пред депутатите, спечелила 21 дела за близо 5,5 млн. лева

КПКОНПИ се отчете пред депутатите, спечелила 21 дела за близо 5,5 млн. лева

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е спечелила 21 дела за 5 467 402, 99 лв. за второто и третото тримесечие на 2022 г.

Това съобщи пред народните представители от антикорупционната комисия в Народното събрание Антоанета Георгиева-Цонкова, член на КПКОНПИ. От общо 24 дела комисията е загубила три, каза още Цонкова пред депутатите. Тя добави, че разноските, които КПКОНПИ трябва да заплати за загубените дела, са малко над 73 хил. лв., цитира я БТА.Парламентарната комисия за превенция и противодействие на корупцията прие отчета за дейността й, като 9 депутати гласуваха „за“, 7 бяха „против“, а един се въздържа.


Михал Камбарев от „Продължаваме Промяната“ заяви, че КПКОНПИ не покрива очакванията на българското общество и парламента за борба с корупцията по високите етажи на властта. От ПП планираха смяната на ръководството на комисията и приемането на нов закон за работата й, с добавяне на разследващи функции, още по време на четворната коалиция, а сега това е едно от 9-те условия пред пленарната зала, които от партията заедно с ДБ поставиха, за да направят кабинет на малцинството с втория мандат.

Председателят на парламентарната комисия Стефан Янев призова колегите си да спрат да говорят колко корумпирана е страната ни, защото според него България далеч не е най-корумпираната държава в Европейския съюз и света, а подобно говорене вреди на държавата.


Снимка: БТА

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар