КПКОНПИ със сигнал срещу члена на СЕМ Соня Момчилова и до президента – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

КПКОНПИ изпраща сигнал против Соня Момчилова-Йовева, член на Съвета за електронни медии, на президента за предприемане на необходимите действия по компетентност, съобщават от комисията.

Комисията проверява сигнали във връзка с декларациите за несъвместимост на лицата, заемащи висши публични длъжности, и сезира органа по избора или назначаването за предприемане на съответни действия.

С решението си КПКОНПИ установява дали е налице несъвместимост, като в случая с члена на СЕМ Соня Момчилова – Йовева, преценката е извършена към датата на издаване на Указа за назначаване – 27 юли. Според прессъобщението на СЕМ, „г-жа Соня Момчилова встъпва като член на СЕМ на 5 август.“ В хода на проверката на КПКОНПИ информация относно встъпване в длъжност е изискана от СЕМ, като с писмо от 23 август председателят на Съвета уведомява, че след издаването на Указ на президента на Република България, „Съветът не е издавал никакви актове, в т.ч. споразумения, акт за встъпване или други, свързани с г-жа Момчилова – Йовева“.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар