Кражби в моловете: Търговци изгарят със стотици хиляди левове

Кражби в моловете: Търговци изгарят със стотици хиляди левове

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Търговците у нас не смогват да се справят с крадците по моловете. Всяка седмица сe регистрират стотици кражби и то само на територията на София, предаде NOVA.

Анна Николова, която е мениджър на голяма верига спортни магазини, разказва, че е виждала всичко и малко неща могат да я изненадат. “Добре облечени господа, майки с колички, цели семейства, заедно с децата. Бабата с детето. Имали сме всякакви крадци”, казва тя. По думите ѝ ръстът на загубите за една година в нейния магазин се равнява на 50% или 100 000 лева. 

“Това, което сме забелязали на охранителните камери, е как си взимат дрехата, сгъват я, прибират в торбата със закачалката и чиповете и започват да си разглеждат най-спокойно в магазина”, добавя и управителят на магазин Васил Миронов.

По-напредналите се информирали от социалните мрежи, където се демонстрирали похвати как да се пазарува, без да се плаща, с подръчни материали като с вилица или кука. За секунди алармите могат да бъдат свалени с магнит от артикулите. Това се случва най-често в пробните.

Полицията е хващала дори организирани престъпни групи с няколко сака дрехи. По план трябвало да ги продадат, най-често в интернет и дори предлагали лична доставка на стоката. За две години са неутрализирани три такива.

Само за първите четири месеца тази година полицията е установила 1435 кражби. От тях 1211 са разкрити. Въпреки това издадените присъди се броят на пръстите на едната ръка. “Имаме 50-60 лица, задържани непосредствено след кражбата”, коментира Витали Цветков, началник група в сектор “Улична престъпност”.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар