Австрийско издание сравни българския премиер с унгарския

Крайнодесният съюз на Орбан изпълни условията и ще има своя група в ЕП

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият крайнодесен съюз в Европейския парламент “Патриоти за Европа”, чието начало беше поставено преди седмица от унгарския премиер Виктор Орбан, вече включва достатъчно партии, за да получи статут на група, съобщи ДПА.

През последните два дни нидерландската Партия на свободата, белгийският “Фламандски Интерес” и Датската народна партия обявиха намерението си да се присъединят.

Това означава, че в “Патриоти за Европа” вече са представени седем държави – важно условие, за да се образува парламентарната група в законодателния орган на Европейския съюз.

Според правилника на ЕП, освен че трябва да представлява четвърт от страните членки на ЕС, политическата група трябва да има поне 23 европейски депутати. На една партия не е разрешено да членува в повече от една група.

Партията на Орбан ФИДЕС, австрийската крайнодясна Партия на свободата и чешкото Движение на недоволните граждани бяха първите членове на “Патриоти за Европа” след като обединението беше обявено. По-късно към него се присъединиха испанската партия “Вокс” и португалската “Шега”.

Манифестът на групата има крайнодесен фокус върху запазването на националния суверенитет в Европейския съюз, борбата срещу нелегалната миграция и отслабване на приетите от ЕС мерки за борба срещу климатичните промени.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар