Край! Туристи от Русия няма да има и това лято в България

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Задължителен документ с отрицателен резултат от PCR тест за пристигащите у нас от Испания, Кипър и Русия въвежда здравното министерство.

Изискването влиза в сила от 8 юли, като резултати от антигенни тестове няма да се признават. На задължителен тест подлежат и хората, притежаващи сертификат за завършена ваксинация.

Това разпорежда в нова заповед здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Причина за въвеждането на по-рестриктивната мярка е нарастващия брой на заразените с коронавирус в тези страни, породено от разпространението на делта-варианта.

 

“При налична информация за констатирана значителна негативна промяна в епидемичната ситуация в дадена държава от зелена или оранжева зона, на пристигащите от нея в Република България лица могат да бъдат прилагани специфични противоепидемични мерки”, разпорежда министър Кацаров, с което се позволява въвеждането на допълнителни мерки, извън вече приетите.

По този начин статутът на Русия, Кипър и Испания все още не се променя, т.е. те все още не попадат в червената зона, пристигащите от която не се допускат в страната.

При липсващ документ за PCR тест, пристигащите у нас вероятно ще подлежат на 10-дневна карантина.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар