Кралските пчели на Великобритания били информирани за смъртта на кралица Елизабет II

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато кралицата или кралят на Англия умре, това поставя началото на поредица от събития. Едно от тях обаче е повече от странно.

Кралският пчелар на Великобритания е обиколил кошерите на територията на Бъкингамския дворец и Кларънс Хаус, за да постави черни панделки върху кошера и да информира пчелите за смъртта на кралицата.Официалният пчелар в двореца, 79-годишният Джон Чапъл, разказва на „Дейли Мейл“ за пътешествието си из Бъкингамския дворец и Кларънс Хаус, направено на 9-и септември.


Той трябвало да изговори точната фраза „Стопанката е мъртва, но не си отивайте. Господарят ще бъде добър господар за вас“ на всеки един кошер. Ритуалът се повтаря от векове при смъртта на британския монарх.

В Кларънс Хаус има два кошера, а в Бъкингамския дворец те са пет.

По това време на годината всеки кошер съдържа поне 20 000 пчели. Това е над милион„, споделя кралският пчелар.

„Казването на пчелите“ е обичай, който не е ограничен само до кралското семейство, но е дългогодишна пчеларска традиция, разпространена в почти цяла Западна Европа. Суеверието повелява пчелите да бъдат оповестени и поставени „в траур“ след смъртта на някой от семейството на собственика.

Ако пчелите не били информирани за смъртта на член на семейството (а понякога и за събития като сватби), се е смятало, че те ще умрат или ще произвеждат по-малко мед.

Не се знае много за произхода на практиката, въпреки че се спекулира, че е свързана с келтската митология, според която пчела, която се вижда след смъртта, е знак за напускането на тялото от душата. Суеверието достига своя разцвет през 18-ти и 19-ти век в Западна Европа и Съединените щати.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар