Красен Кралев оправда Стъки: Най-добрите са били избирани! (ВИДЕО) – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Един месец стоят в министерството и разпитват моите хора, викат ги по кабинетите“, ядоса се Кралев и удари по масата. По думите му Антон Кутев е присъствал по време на разпитите. „Петима са разпитани от моето министерство. Какво прави Антон Кутев наред кашоните в спортното министерство?“, попита Кралев.

Според него преди години служебният кабинет е изнесъл кашони с документи. „Какво намериха – нищо! Няма нарушение, което да бъде намерено. Главният им секретар извика директорите на дирекциите и ги накара да си подадат оставки без дата и да се подпишат на празен лист, за да засвидетелстват лоялност към новата власт“, продължи да крещи той. Кралев се обърна към новото ръководство, като го призова „малко да поработи“, защото на спортните клубове е започвало да им писва от управлението. 


Бившият ресорен министър определи дадената информация като поредна атака срещу министерство – „този път срещу спортното и срещу министър на ГЕРБ“. „Отново измислени и манипулативни изнесени данни“, категоричен беше той. 

Според него националната програма за младежки дейности е една от най-успешните. Кралев обясни още, че през второто правителство на Борисов е настоял програмата да мине от финансовото към спортното министерство, тъй като преди това „никой не е знаел за съществуването й“. 

 

„Никой не е давал отчет за направените разходи. Откакто тя е към министерството на младежта и спорта, има много брифинги, отговарял съм на парламентарни въпроси“, похвали се бившият министър.

Кралев определи изнесените данни като манипулации, „съшити с бели конци“.  „През 2017 г. имаме 64 проекта за 2 млн. лева, през 2018 г. – 48 проекта за 2 млн. лева, през 2019 г. – 48 за 2 млн. лв., през 2020 г. – 38 за 2 млн. лв. За тази година се реализират 50 проекта за 5 млн. лева“, каза още той. 

По думите му от кандидатствалите 23 НПО се занимават със спортна дейност, а 27 са сдружения. „Колегите твърдят, че някои проекти са едни и същи. Да, някои организации са по-добри в писането на проекти от други. Това не е тайна, а практика. Нормално е като си направил проект и получиш добра оценка, следващата година пак да ти го възложим. Има ли някъде забрана?“, попита той. 

Бившият министър каза, че одобрените не получавали милиони, а средно по 48 хиляди лева. Той добави, че не разбира защо Кузманов и Кутев дават за пример федерацията по ММА и федерация „ИПОН“ и защо „им бодат очите“. „Защото Станислав Недков е малко по-активен в социалните мрежи?“, попита той . 

Според него единственият факт, който е верен, е, че има участници, които печелят по два-три пъти – „добри са, пишат проекти, печелят“. 

Красен Кралев отново попита защо се заяждат с „ИПОН“: Едната година са получили 34 хиляди лева, другата година – 33 хил. лв., третата – 30 хил. лв. Федерацията по ММА по години е получила 31 хиляди лв., 30 хиляди лв., а тази година 120 хиляди лв.“. 

Относно данни, че еднакви проекти печелят, той заяви, че „макар всички проекти да са сходни, те са по различни теми“.

Освен това Кралев добави и че не е спирал участници по партийна принадлежност: „Дъщерята на Антон Кутев от Национален младежки форум е получила средства по програмата на спортното министерство през 2020 г.“

За това, че от четирите НПО-та, които са спечелили големите суми от по 670 000 лв., три са свързани с лицето Петър Коларов, бившият министър каза, че Коларов е участвал само в едно сдружение. „Няма други данни за Петър Коларов за участие в други НПО. Може да има различни хора с различни ЕГН-та, но ще трябва малко повече време да бъде категоричен“, поясни Красен Кралев. 

 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар