Красимир Янков защити Жаблянов: Позицията му за Народния съд е и на БСП

Красимир Янков
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Определението на Народния съд като „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“ е позиция на БСП, а не само на Валери Жаблянов. Това обяви в ефира на тв Европа червеният депутат Красимир Янков.

Изречението е било извадено с аргумента, че по време на заседанието на Националния съвет, на което е обсъждана въпросната декларация за Луковмарш, не е била дискутирана позицията на БСП за Народния съд. Това обаче не означава, че партията е променила позицията си за Народния съд.

Тоест определението му като „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“ е на цялото БСП, а не само на Валери Жаблянов. Корнелия Нинова обяви, че партията застава зад Валери Жаблянов, припомни Красимир Янков.

“„Никой до този момент в БСП не е имал аргументи срещу самото изречение“, каза Янков.

По думите на червния депутат „няма аргументи срещу този текст, които да са изложени в хода на дискусията в БСП”.

Изявлението на БСП, в което те наричат Народния съд “неизбежно и необходимо военновременно правосъдие” беше част от позицията на социалистите за провеждането на Луковмарш. Автор на текста беше вече бившият зам.-председател на парламента Валери Жаблянов.

Скандалът около това определение на Народния съд доведе до гласуването в парламента за отстраняването на Жаблянов от поста му миналата седмица.

Offnews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар