Краят идва! ГЕРБ се разпадна и в Бойчиновци – партията беше напусната от най-силните и лидери в региона

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

25 членове на Политическа партия ГЕРБ, от общинската организация в Бойчиновци са подали заявления, че напускат формацията. За това съобщава електронното издание vratzadnes.com.

 

Те са изпратили и отворено писмо до лидера на партията Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия.

Ето и пълния текст на писмото им:

ДО
Г-н БОЙКО БОРИСОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ
ДО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ    НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ

О Т В О Р Е Н О   П И С М О
От членове на Общинска организация на ПП ГЕРБ – Бойчиновци

Уважаеми г-н Борисов,

Ние, членовете на ПП ГЕРБ, част от Общинска организация град Бойчиновци, изразяваме с настоящото волята си ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО ЧЛЕНСТВОТО НИ В ПП ГЕРБ.
Като убедени демократи, хора с активна гражданска позиция, осъзнаващи отговорностите си като граждани на ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ, се чувстваме принудени да подадем нашата оставка като членове на ПП ГЕРБ.

ГЕРБ НЕ Е САМО ИМЕ, ГЕРБ Е ИДЕЯ.

Тази идея е нашата идея.

Всички ние осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е  грубо и безпрецедентно потъпкване на ИДЕЯТА ГЕРБ.

Ние, които сме Ваши избиратели, ние, които с лицата и работата си в годините работихме, за ПП ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност  и лоялност, законност и достойнство са само думи от основополагащия документ на партията – Устава.

Конкретно:
В Бойчиновци на местни избори 2019г. до сега  съществува проблем.  ПП ГЕРБ НЕ СЕ СЪОБРАЗИ  с проведеното  номинационно  събрание през 2019г., и регистрира човек с 17 гласа, пред кандидат,който е общински ръководител на партията и има 168 гласа. Общинския ръководител Светлин Сретениев е един от създателите на ПП ГЕРБ за община Бойчиновци,и четвърти мандат кмет. 2007г.- 2011г. кмет на с. Владимирово, 2011г.- 2020г. кмет на община Бойчиновци.

През всичките години той е привлякъл над 280 члена в структурата на ПП ГЕРБ, а в крайна сметка, той беше отхвърлен от Вас. СРАМ. Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ И В МЕДИИТЕ. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и  документи, които не доведоха до никаква промяна. Нашето недоволство ескалира след като на 26.08.2020г. от 18:00ч. на летището в с. Ерден бе проведено тайно събрание, организирано  от малка част членове и не членове събрание. Същото не е обявено никъде, както пише в устава на ППГЕРБ, НЕ СА ПОКАНЕНИ ВСИЧКИТЕ ЧЛЕНОВЕ. На същото не легитимно събрание проведено от съмнителни личности, е сменено общинското  ръководството.

Позор.

 

Тези събития за нас водят до извода, че НЕ МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ да бъдем членове на Общинска организация, респективно на политическа партия, която допуска следното:
Погазване на принципа на доброволност за членуване.
Погазване на принципа за свобода на избора.
Незачитане на Конституцията на Р.България и Устава  и ценностите на ПП ГЕРБ, които сме приели.
Подмяна на вота ни.

Криминално поведение и смяна на  ръководителя на структурата.
Погазване на честта и достойнството ни.
Ние отказваме да подкрепим такъв избор, такава политика и такъв несъмнен провал. Отказваме съучастие .

Настоящото е подкрепено с 25 молби за напускане на членството ни в ПП ГЕРБ и техният брой ще расте.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар