Краят на седмицата ще е прохладен, но облаците постепенно ще отстъпват пред слънцето – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Краят на седмицата ще е прохладен, но облаците постепенно ще отстъпват пред слънцето. Още рано сутринта в събота западната половина на страната ще е слънчева. На изток и най-вече по крайбрежието ще е мъгливо. Възможни са и слаби превалявания, с по-голяма вероятност – по Южното Черноморие.

Температурите в събота сутринта на запад ще са близки до нулата, с условия за слани. Следобед живакът ще скочи до 16-21 градуса, а в неделя – с градус-два повече. Вятърът в Източна България ще остане с осезаеми североизточни пориви, които в неделния ден ще са сравнително по-слаби. 

Началото на следващата седмица ще е слънчево. Вятърът в първите 2-3 дни ще утихне. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса. От четвъртък до края на седмицата отново ще нахлува студен въздух, с което температурите ще се понижат до прохладните есенни нива. Преминаващият студен фронт ще донесе и валежи, по-напоителни в четвъртък и петък, най-вече в западната половина на страната.

В района на Камен бряг, където се намира заседналият кораб „Вера Су”, времето в района ще остане неблагоприятно за изтегляне на заседналия плавателен съд поне до събота. Тенденцията обаче е вълнението временно да отслабне. В събота максималната височина на вълните ще е до 1,5-2 метра с пориви на вятъра около 50 км/ч. От неделя до към вторник морето ще се успокои, вятърът ще отслабне, давайки възможност за някакви действия по изтегляне на кораба.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар