Кремълски медии атакуват “двуличния” Борисов: “Говори за море на мира, но край Варна корабите на НАТО риба ли ловиха?!”

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Българският премиер видя в Русия и враг, и приятел. Борисов демонстрира пред Медведев чудеса от дипломатическа амнезия” е озаглавена кореспонденция на руското издание News.ru от форума в Туркменистан и срещата на премиера с руския министър-председател Дмитрий Медведев.

Явно позицията на Борисов е разгневил сервилните към Кремъл журналисти и авторът на кореспонденцията от Туркменистан не остава по-назад.

“Какво отношение има България към Каспийския форум? Българският премиер се опита да обясни. Вярно, така и не успя. Включително и заради това, че далече не всички страдат от загуба на паметта”, пише руското издание News.ru в кореспонденция от форума в Туркменистан и срещата на премиера с руския министър-председател Дмитрий Медведев.

“Черно море трябва да остане море на мира”, заяви българският премиер гледайки в очите руския, а само преди месец България проведе военни учения. Не свои, а на НАТО”, продължава изданието и съобщава подробна информация за военно-морското учение “Бриз-2019”: брой кораби, самолети, хеликоптери и военно служещи.

“Господин Борисов лично наблюдаваше с голям интерес ученията. Какво отношение имат към “морето на мира” натовските кораби от цели 12 държави? Да не би мирно да са ловили риба край брега на Варна”, саркастично пита авторът на кореспонденцията и припомня, че в доклада за националната сигурност на България се отбелязва, че “активното засилване и модернизация на военните способности на Русия на територията на незаконно анексирания Крим задълбочава геостратегическия и военен дисбаланс в Черноморския регион”.

Изразява се и възмущение от факта, че “София активно обвинява Москва в активно използване на хибридни операции”.

“И това не е всичко”, дъзмущава се изданието.

“Усмихвайки се на Медведев, Борисов два пъти спомена газовия въпрос. Но трябва просто да си спомним, че именно България само преди пет години демонстративно отвръщаше нос от руските предложения за взаимоизгодно сътрудничество”, пише още в кореспонденцията.

“Отказът на България от “Южен поток” беше много груба грешка. Турция веднага грабна шанса си, а Германия строи “Северен поток-2″. Добър урок за Сфия”, цитира изданието руския депутат  Алексей Пушков.

И въпреки всичко София, изглежда не умее да се учи от собствените си грешки.  Освен дипломатическите усмивки по време на срещите, са необходими и конкретни дела. Освен ако, господин Борисов има намерение не само да се усмихва, но и реално да защитавана националните интереси на своята страна”, завършва Владислав Воробьов.

Превод: Faktor.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар