Кремъл забранява iPhone-ите на служителите си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служителите от администрацията на руския президент не съобщават непублична информация чрез смартфони независимо от модела и инсталираната операционна система. Това заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в коментар за публикация на руския в. “Комерсант”.

Според нея работещите във вътрешнополитическия блок на Кремъл били задължени до 1 април да се откажат от своите айфони по съображения за сигурност, предаде ТАСС. Според източник, запознат с решението, администрацията на президента Путин може дори да закупи нови сигурни телефони за служителите си, за да ги улесни да се откажат от американските технологии. Подобни препоръки ще бъдат дадени и на служителите в регионалните администрации и други институции, твърди “Комерсантъ”. Служителите на президентската администрация са били посъветвани да си купят телефони с операционна система Android, нейни китайски аналози или Aurora. Последната е разработена от руската компания Open Mobile Platform, дъщерно дружество на Ростелеком, пише още руското издание.Песков подчерта, че не може да потвърди тази информация.


“Ясно е, че смартфони не може да се използват за служебни цели, каквито и да бъдат, тук разлика няма. Всеки смартфон е доста прозрачен механизъм, затова няма значение каква операционна система (е инсталирана) – “Андроид” или iOS. Естествено те не се използват за служебни цели и поверителни преговори, поверителни материали не се изпращат, като се използват смартфони”, каза говорителят на Кремъл.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар