Кремъл попита Зеленски и Европа: Кой ще плаща сметката

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпросът е вследствие на призива за забрана на пътуване на руснаци

 

От Кремъл зададоха въпроса към Украйна и другите страни кой ще плаща сметката при реализиране на призива на Зеленски да се забрани пътуването на руснаци в Европа и САЩ.

Те призовават Европа да реши дали иска да плати за прищевките на президента.

От външното министерство на Руската федерация заявяват, че не е възможно руснаците да бъдат подложени на изолация.

 

„Това може да се разглежда само изключително негативно. Всеки опит да се изолира Русия или руснаците е процес, който няма никакви перспективи. Рано или късно Европа „ще започне да се чуди дали Зеленски прави всичко правилно и дали нейните граждани трябва да плащат за капризите му“, заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.

 

По информацията към момента Естония подкрепя призива на Зеленски и по този начин се присъединява към Финландия и Латвия. Те искат Европейският съюз да ограничи посещенията на руски граждани и туристи.

 

Премиерът на Финландия заяви, че има очакване въпросът да бъде обсъден на срещата между лидерите на ЕС, като самите те подкрепят ограничаване на пътуването дори с туристическа цел.

 

А външният министър на Латвия също публично изрази подкрепата за идеята в интервю за известна медия, като според него единствено руснаци могат да бъдат допускани в Европа по хуманитарни причини.

 

Източник: blitz.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар