Криза за кадри в българската армия, търсят 500 войници

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Криза за кадри в армията, свободните места в страната са 500. Най-много професионални войници се търсят в Командването за логистична поддръжка, както и в Сухопътните войски, предава БНТ.

Своите нови попълнения очакват и в Съвместното командване на специалните операции, чиито тренировки и подготовка се провеждат в полигона „Црънча“, който според военните отговаря на всички съвременни изисквания на НАТО.В Съвместното командване на специалните операции има 30 свободни места, разпределени в гарнизоните в Пловдив и София.


„Ние търсим кандидати, които са психически и физически добре сложени, знаете, че службата в специалните сили се характеризира с изключителна натовареност, което предполага много добра физическа подготовка“, заяви ген. Явор Матеев – командир на Съвместното командване на специалните операции.

Още по-добра форма военните постигат на полигона „Црънча“, чието реновиране продължава. Там се изграждат нови, модерни полоси, изцяло по стандартите на НАТО.

„Подготовката е доста усилена и сурова. Водещото при нас е адреналина, то може би поддържа всички в нашите редици“, споделя военнослужещият Марин Петков.

„Тези, които искат да имат много адреналин, екшън, предизвикателства, изживявания, мястото им е специалните сили. Хората дават стотици левове, за да скочат с парашут, ние ги обучаваме и им плащаме, за да правят това“, отбелязва ген. Матеев.

Микаела Попова все още чака първия си скок с парашут. Тя е само от месец и половина в редиците на армията, но вече е сигурна, че това е нейното призвание.

„Аз съм тук да докажа както на мен, така и на останалите, че жените можем много повече от това, което всички си мислят“, разказва редник Попова.

Срокът за подаване на документи за свободните места в Специалните сили е 24 февруари.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар